Slank en gezond na je afval vakantie

Slank en gezond blijven na een afval vakantie?

Een vakantie vol gezonde voeding, bootcamp, trainingssessies en informatie over gezond eten en leven… Heel leuk maar hoe houdt je dit vol als de vakantie is afgelopen. Het gewone dagelijkse leven begint weer. Er is minder tijd om te sporten en te koken. Wel handig als je dan wat tips en tricks kunt toepassen om op gewicht te blijven.

Schrijf op wat je geleerd hebt

Zorg dat de kennis die je tijdens de vakantie hebt opgedaan vastlegt. Op deze manier kun je altijd terugvallen op wat je geleerd hebt.

Zorg voor alternatieven

Heb je een keer geen tijd om te koken? Bedenkt vooraf hoe je met dergelijke situaties omgaat. Sommige mensen vinden het handig om dieet shakes op voorraad te hebben. Geen tijd om een gezonde maaltijd of tussendoortje te maken? Een dieet shake is dan een makkelijk alternatief zonder dat het ongezond en dik makend is. Je leest alles over afvallen met shakes op goedkoopsnelafvallen.nl

Plan vooruit

Bedenk alvast wat je deze week wilt gaan eten. Zorg dat de ingrediënten daarvoor in huis zijn. Dit zorgt voor structuur en werkt tijdbesparend. Op deze manier hoef je slechts in keer in de week boodschappen te doen. Je haalt niet meer dan nodig en hebt alles in huis.

Tijdig signaleren van een terugval

Gezonder leren leven vergt veelal een verandering van gedrag. Dit heeft tijd nodig. Verandering lukt bijna nooit zonder tegenslagen of terugvallen. De kunst is om het op tijd te herkennen. Dan is het mogelijk om er tijdig iets aan te doen.

Door vooraf signalen van jezelf te benoemen is het vrij makkelijk om er vroeg bij te zijn. Schrijf ze op en lees ze elke week door. Bij het doorlezen signaleer je als snel of er van een terugval sprake is of niet.