Afvallen – neem een hond

Afvallen door veel wandelen met je hond

Hoe de aanschaf van een hond je leven kan veranderen. Wil je graag afvallen maar kan je de motivatie niet opbrengen? Denk er dan eens aan om een hond aan te schaffen. Bij voorkeur een hondenras welke veel beweging nodig heeft. Je zult zien, je wereld gaat veranderen als jij een vriendschap met je hond sluit en dagelijks lange wandelingen gaat maken.

Spadreams afvallen tijdens de vakantie banner

Welke hondenrassen hebben veel beweging nodig?

Hondenrassen die veel beweging nodig hebben zijn bijvoorbeeld jachthonden. Of schaf een Jack Russell of Shetland Sheepdog aan. Dat zijn honden rassen waarvan bekend is dat ze graag actief zijn en veel willen bewegen en wandelen. Neem in ieder geval een jonge hond die je nog kan vormen. Een oudere hond wandelt minder graag en is niet meer te trainen.

lopen op het stand met de hond

Waarom val je af als je veel wandelt met je hond?

Wandelen is éen van de meest prettige manier van bewegen. De wandelsport is ook een sport voor sociale mensen en levert in vergelijking met andere sporten relatief weinig blessures op. Lange wandelingen maken beteken veel calorieën verbranden. Zeker als je een 8 tot 12 kilometer achter elkaar wandelt en dat in een goed tempo doet, wordt er veel overtollig vet verbrand. Voorwaarde daarbij is wel dat je veel drinkt en de hond ook getraind wordt op het maken van lange wandelingen. Maar, wandelen met de hond stimuleert. Omdat honden altijd graag buiten zijn, zal je ook gemotiveerd worden om in de herfst en winter lange wandelingen te maken. Lekkere buiten zijn met je hond en wandelen om af te vallen. Is dat geen goede combinatie?

Wandelvakantie met je hond boeken

Op vakantie om af te vallen? Je kunt natuurlijk een afvalvakantie boeken waarbij alles tot in de puntjes geregeld is en waarbij voor overnachtingen, activiteiten en gezonde maaltijden wordt gezorgd. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een leuke vakantie in elkaar te “puzzelen”, een last minute autovakantie bijvoorbeeld. Een wandelvakantie met hond kan je zeker ook zelf organiseren, je hebt dan wel en hotel nodig waar de hond ook welkom is. Dit type honden hotels vind je op de website “hotel met hond

wandelvakantie met hond

Speeltjes voor je hond kopen

Als je een jonge en actieve hond mee neemt tijdens een wandelvakantie, is het wellicht een goed idee om ook hondenspeeltjes mee te nemen zoals een bal of frisbee. Een jonge hond heeft veel energie en heeft naast veel beweging ook een aantal speelmomenten per dag nodig. En een balspel met de hond bijvoorbeeld, is ook goed voor het opbouwen van vertrouwen tussen het baasje en huisdier. Ook als je een vakantiehuis aan het water boekt, zijn er leuke honden speeltjes te vinden. Met name de drijvende honden speeltjes doen het goed bij honden doe van water en spelen houden.

spadreams wellness banner

Weer eens iets anders

Afvallen door activiteiten te ondernemen met je hond in combinatie met een fysieke inspanning. Het is misschien wel een verfrissende manier op het thema detoxen, afvallen, ontslakken en gewicht verliezen. Lange wandelingen maken in een behoorlijk tempo werkt! Natuurlijk moet je bij het begon beginnen en eerst een aardige conditie opbouwen. Maar als je mag kiezen tussen afslankpillen en afvallen door minder en goed eten en veel bewegen, is voor de meeste mensen de juiste keuze snel gemaakt. Afslankreizen zijn zeker niet verkeerd. Honden vakanties met veel activiteiten ook niet.