Afslankreizen, de ideale manier om gezond af te slanken

Kies hier direct jouw bestemming

Populaire bestemmingen: BelgiëDuitslandIndiaNederland

Als je af wilt slanken, zijn afslankreizen ideaal.

Afslankreizen zijn, meestal korte kuurreizen, waarbij afslanken en actief bewegen centraal staat. Bij afslankreizen ligt de nadruk meestal op gezond eten en veel drinken, vaak in combinatie met een sapkuur, detox kuur of raw food dieet. In tegenstelling tot een bootcamp vakantie, ligt de nadruk bij een afslankvakantie op kuren ( minder eten ) , veel drinken en lekker actief bezig zijn, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen. Je kunt onder andere afslankreizen boeken in Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en Portugal.


Spadreams afvallen tijdens de vakantie banner

Afslankvakantie combineren met wellness

Je kunt een afslankreis of afslankkuur prima combineren met wellness.
Deze afslankreizen worden dan bijvoorbeeld gehouden in een wellness resort met Spa.
Om die reden zijn veel afslank kuuroorden ook wellness resorts, je kunt er genieten van sauna, jacuzzi, spa’s, zwembaden en , soms, beauty.

vers fruit op het strand

Afslankreis via SpaDreams of Puur en Kuur boeken

Puur en Kuur programma gezondheidsreizen.

Als je kiest voor afslanken in combinatie met het vieren van een vakantie, heb je diverse mogelijkheden een dergelijke afslankreis te boeken. Wij hebben 2 partijen voor je georganiseerd welke gespecialiseerd zijn in kuurreizen, wellness vakanties, yoga vakanties en afslankreizen.


puur en kuur detox banner

Afslankreis boeken via Puur en Kuur of Spa Dreams

Deze 2 reisorganisaties zijn Puur en Kuur en SpaDreams. Als je een afslankreis of afslank weekend in Nederland wilt boeken, is Puur en Kuur jouw partij. Kies je voor een afslank- of kuurvakantie in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Italië, Griekenland of Spanje, zijn zowel Puur en Kuur als SpaDreams goede partijen met een groot en afwisselend aanbod gezondheids- en wellness reizen. Het is aan jou wie je de voorkeur geeft. Beide partijen bieden hoogwaardige kuurreizen aan.


Verantwoorde afslankreizen

Je kunt bij Puur en Kuur en SpaDreams een verantwoorde afslankreis of andere kuurreis boeken. Met begeleiding van een voedingspecialist.Ook in het kader van een groepsreis. Helemaal bovenaan deze pagina vind je het programma wellness- en kuurreizen van SpaDreams. Bovenaan deze paragraaf vind je het aanbod van Puur en Kuur. Puur en Kuur heeft behalve een uniek aanbod detox- en afslankreizen in Nederland ook yoga reizen, wellness reizen en specifieke single gezondheids- en yoga reizen in haar aanbod.

puur en kuur single wellness banner

Sapkuur, rawfood of andere afslankmethode?

Of je nu thuis af wilt slanken via een bepaalde kuur of dit wilt doen via een afslank vakantie, in grote lijnen komen de afslank- en afval methodes in grote lijnen met elkaar overeen.
Hierbij moet wel opgemerkt worden dat verantwoord en gezond afvallen voor ieder mens anders is. Het heeft onder andere te maken met je gezondheid, je eventuele overgewicht en je bereidheid om af te willen slanken.
Eén van de meest gebruikte methodes om af te slanken is te vasten en veel verse groentesappen , water en thee te drinken. De zogenaamde sapkuur. Bij de sapkuur verbrand je meer calorieën dan je verbruikt en slank je op die manier af. Veel bewegen, betekent veel vetten verbranden en extra afslanken.

afvallen op vakantie

Detox kuur is reiniging

Bij een detox kuur wordt er niet alleen gelet op het afvallen of afslanken maar ook om het lichaam te reinigen oftewel te ontslakken. Hierbij wordt er bijvoorbeeld een detox sapkuur gebruikt.

En tenslotte, afslanken en afvallen heeft alles te maken met gezond leven, voldoende bewegen en verantwoord eten. En… gezond eten met hoogwaardige proteïnes.


Veganistische voeding

Steeds meer mensen gaan over op veganistische voeding omdat die het meest puur is, goed door het lichaam opgenomen wordt en het minste slechte vetten en dergelijke bevatten. Bij een raw food dieet, eet je alleen rauwe groenten, fruit, noten en zaden en dergelijke. Sommige afslankreizen combineren een sapkuur, veel bewegen en rawfood met elkaar. De resultaten van dergelijke afslankreizen zijn zeer spectaculair.

Spadreams afvallen tijdens de vakantie banner

Bij overgewicht of gezondheidsproblemen altijd huisarts raadplegen

Een afslank- of detox vakantie lost geen ernstig overgewicht of gezondheidsproblemen op. Ga daarvoor naar de huisarts en eventueel specialist. Een afslank vakantie geeft je wel inzichten in de mogelijkheden af te vallen en geeft je ideeën over gezond eten en een gezondere levensstijl. Zeker in het kader van een afslank groepsreis, kan een en ander motiveren werken om aan je gezondheid, gewicht en energie niveau te werken.


Stoppen met roken

Rook je en zou je van deze gewoonte af willen?? er zijn vele stop met roken programma’s. Het is ook mogelijk om zo een stop met roken programma tijdens een vakantie te volgen. Niet iedereen stopt daarna direct met roken maar het geeft je wel handvaten om met deze “nare en slechte” gewoonte te stoppen. Als je veel rookt en erin slaagt te stoppen met roken, kan je van de besparing lekker op vakantie.