Afvallen en ontgiften in 2022

Januari, de maand om af te vallen en te ontgiften in 2022.

Nu het nieuwe jaar 2022 is aangebroken met temperaturen rond de 13 á 15 graden en de vuurwerk rookwolken rond Oud en Nieuw zijn opgetrokken, is het tijd voor nieuwe plannen. Eén daarvan kan zijn om een detox kuur of detox sapkuur te gaan volgen. Om af te vallen en ontgiften.

Wat is de beste detox kuur voor jou?

Als je gemotiveerd bent om met zo een detox kuur of detox dieet te starten, is natuurlijk de vraag wat de beste detox kuur is om jouw persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken. Ga je voor een 3, 5 of 7 daagse detox sapkuur? Ben je op zoek naar een biologische sapkuur? Een sapkuur waarbij uitsluitend biologische groente en fruit verwerkt is, of ga je voor een kuur met detox pillen of voetpleisters. Aan jou, wat de beste methode is om in 2022 te ontgiften en afvallen.

Afvallen met kruiden

Eerder schreven wij over afvallen met kruiden. Wist je dat kruiden vele goede eigenschappen bezitten en de door kruiden aan je maaltijd toe te voegen meer smaak krijgt? Kruiden zijn bepalend voor de smaak van een maaltijd maar hebben ook vele goede eigenschappen.

Een gezonde levensstijl is de basis

Welke detox- en afslankmethode jij ook kiest, de basis is en blijft een gezonde levensstijl. Dat betekent in de praktijk gezond eten en drinken, weinig of geen alcohol, niet roken en zo min mogelijk stress momenten. Een gezonde levensstijl betekent ook zoveel mogelijk biologische groente en fruit consumeren. In het kader van detoxen en afvallen zijn dat bijvoorbeeld broccoli, spinazie, bleekselderij en snijbiet. Biologische broccoli wordt gezien als een superfood. Van bleekselderij is bekend dat deze vocht afdrijvend is.

Voldoende bewegen en sporten in 2022

Bij een gezonde levensstijl hoort voldoende sporten en bewegen. Voor de één is dat dagelijks 5 kilometer fietsen, voor een ander de hond uitlaten en voor een derde 2 keer per week naar de sportschool gaan, zwemmen en de marathon lopen. Wat jouw persoonlijke doelstellingen ook zijn bewegen is gezond en sporten noodzakelijk om in conditie te blijven. Afvallen en ontgiften doe je ook door veel te transpireren.

Een gezondheidsvakantie boeken

Misschien een ander goed voornemen voor 2022. Minder stress krijgen en vaker op vakantie gaan. Boek bijvoorbeeld een gezondheidsvakantie in Nederland of huisje met sauna. Relaxen en op vakantie gaan, essentieel voor geluk en een gezonde levenswijze.

Stoppen met roken

Bij goede voornemens in het nieuwe jaar horen voor veel rokers de wens om te kunnen stoppen met roken. want iedereen is het er wel over eens. Roken is ongezond en hoort niet bij een gezonde levensstijl. Stoppen met roken en afvallen, dat zijn de 2 thema’s die ieder jaar in januari weer centraal staan. Voor beide thema’s is actie en doorzettingsvermogen voor nodig.