Afvallen voor vakantie

Afvallen voor vakantie

Wil je afvallen voor je op vakantie gaat? Wanneer je op vakantie naar een warm land gaat wil je je natuurlijk zo fijn mogelijk voelen in een bikini of zwembroek. Vele willen daarom graag een aantal kilo’s kwijt voordat ze op vakantie gaan. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips om gezonder te eten waardoor je gewicht verliest. Goede voeding is super belangrijk.

Afvallen voor vakantie door koolhydraatarm dieet

Ook geef ik je een aantal lekkere tips voor gezonde koolhydraatarme maaltijden. Lees daarom snel verder zodat je meteen de tips kunt toepassen!

Afvallen door te fietsen

Is er een link tussen regelmatig fietsen met flinke afstanden en gezond afvallen? Jazeker! Volgens dit artikel “fietsen is gezond” is er een duidelijke relatie. Lees in dat bewuste artikel ook meer over de voordelen van een fietsvakantie en in het bijzonder van een fietsvakantie Nederland.

Ontbijt en afvallen

Een ontbijt is erg belangrijk, het geeft je energie voor een nieuwe dag. Sommige mensen kunnen niet aan de slag voordat ze een ontbijt hebben gehad, andere kunnen prima de dag beginnen zonder dat ze een ontbijt hebben gehad.

 • Sla nooit je ontbijt over! De meeste mensen denken dat dit goed is en iets sneller afvalt maar dat is altijd zo. Kijk wat voor jou fijn is. Sla je ontbijt niet over als je het nodig hebt!
 • Je dag beginnen met een goed ontbijt is belangrijk voor je lichaam. Een goed ontbijt zorgt voor je energieopbouw voor de hele dag en daarom is ontbijt belangrijk.
 • Eet rustig je ontbijt, geniet ervan en verwen je lichaam met een lekkere en gezonde ontbijt.
 • Aanraders voor een goed ontbijt: Volkorenbrood of magere of halfvolle yoghurt met volkoren ontbijtgranen zoals muesli en GEEN CRUESLI! Dat bevat veel suiker, je kan gedroogde fruit toevoegen bij je muesli. TIP: Cruesli is niet gezond en onthoudt dat goed.
 • Eet als ontbijt ook geen: ontbijtkoek / beschuit / drinkontbijt.
Spadreams afvallen tijdens de vakantie banner

Gezond eten is niet ingewikkeld

Natuurlijk houd je eten voor de dag niet op en moet je nog lunchen, avondeten en laten we de tussendoortjes niet vergeten. Je kunt beter geen honger gevoelens krijgen want dan ben je geneigd slechter te gaan eten. Dan bedoel ik ongezonder. Je trekt dan sneller een pak of zak open zodat je snel kunt eten en geen hele maaltijd hoeft te bereiden. Maar gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je eenvoudig en snel bereiden. Kijk eens voor wat gezonde inspiratie bij de recepten van Lisa kookt, hier vind je de website.

Maak een lekkere salade
Je kan een lekkere salade maken door bijvoorbeeld deze producten toe te voegen, je kan zelf een keuze maken wat je wel en niet toevoegt :

 • Avocado
 • Noten
 • Bieten
 • Paprika
 • Olijfolie
 • Kruiden
 • Wortels

Vlees eten? Niet noodzakelijk

Natuurlijk wil je soms ook vlees eten bij het avondeten en dan raad ik je aan om kip te eten (zoals kipfilet, de lever, kippenbouten en de kippenvleugels). Kip is gevuld met eiwitten en het bevat weinig vet. Een kip bevat ook mineralen en voldoende vitamine zoals, vitamine B maar ook vitamine A en vitamine D. Een kip is wel gezonder om te eten dan varkensvlees. Je kan ook veel gezonde en lekkere maaltijden maken met een Kip. Wist je overigens dat je helemaal geen vlees nodig hebt? In plantaardige of vegetarische voeding vind je ook alles wat je nodig hebt. Hier vind je wat veganistische recepten. Voor het bereiden van maaltijden zonder ei, melk, vlees en vis.

Plantaardige vetten en omega 3 vetzuren

Plantaardige vetten en omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat je lichaam sneller verteert. Ze verteren sneller dan dierlijke vetten. Dus als je gezond gaat eten om af te vallen kan je beter plantaardige vetten en omega 3 vetzuren nemen. De volgende producten bevatten plantaardige vetten / omega 3 vetzuren en kan je eten zonder zorgen : tonijn, sojabonen, eieren, zalm, pompoenzaad, makreel en walnoten.

Gezonde boodschappen doen

Het is handiger om 1 of 2 keer per week boodschappen te doen dan in plaats bijna elke dag, zo heb je alle eten / producten die je wilt hebben al thuis en hoef je het alleen maar voor te bereiden. Want als je na werk nog naar de supermarkt gaat om producten te halen waarmee jij wilt koken dan kan ik je vertellen dat er waarschijnlijk 90% kans is dat je bij de kassa eindigt met een kant en klare maaltijd. En als je het te verleidelijk vindt om boodschappen te doen zonder een zak snoep te kopen, dan kan je ook online boodschappen doen en het thuis laten bezorgen !! Zo kan je ook geen ongezonde dingen in je kar gooien.

Zonder zout koken

Gezond koken begint met koken zonder zout. Zout zorgt voor een hoge bloeddruk en houdt vocht vast. Dus het kan zelfs zijn dat als je minder of geen zout eet dat je zelfs een beetje afvalt. Kant en klare maaltijden bevatten meestal heel veel zout daarom raadt ik je aan om zelf lekker eten te maken zo weet je ook wat er in je mond gaat. Je kan het volgende gebruiken dan in plaats zout : Kruidenmix, knoflook, ui, peper en balsamico azijn. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk te gebruiken maar je zou deze producten kunnen toevoegen dan in plaats zout en het geeft zeker meer smaak dan zout.

Kuurreizen

Ook tijdens een zogenaamde kuurreis krijg je te maken met maaltijden zonder zout en zo min mogelijk koolhydraten en slechte vetten in je voeding. De naam kuurreis, zegt het al. Het is een reis om te kuren, soms zelfs om je te ontslakken, te ontgiften. Meer informatie over reizen waarbij het ontslakken centraal staat vind je op de blog van detox vakantie en detox kuur.

Afvallen en sporten

Veel sporten en bewegen is, als je gewicht en conditie het toe staat, een goed plan. Eén en ander moet wel met beleid gaan. Je kunt niet van de ene op de andere dag van 1 kilometer hardlopen naar 10 kilometer gaan of plotseling een uur achter elkaar gaan zwemmen. Op de website 90 minuten lang, vind je veel informatie over trainen, sporten, diëten, voeding en veel meer.