Gezonde kinderen

Gezonde kinderen hebben geen overgewicht.

Steeds meer kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 14 jaar hebben al overgewicht. Dat komt omdat ouders niet weten hoe ze kinderen gezonde voeding moeten geven en door de kant en klaar maaltijden. Een andere reden voor overgewicht bij jonge kinderen is het gebrek aan beweging. Computerspelletjes hebben het buiten spelen overgenomen en in de echte wereld is nog maar weinig plaats voor kinderen die gelukkig zijn met touwtje springen, fietsen en voetballen. Maar het kan anders. Met gezond snoepgoed op school bijvoorbeeld en met ouders die zich ervan bewust zijn dat jonge kinderen veel aandacht nodig hebben. Te veel suiker, chips, cola en kant en klare pizza’s. Het kan niet anders dan leiden tot te dikke en ongelukkige kinderen. Een groot probleem voor de consumptie wereld anno 2019/ 2020.

puur en kuur adultonly banner

Kinderen met overgewicht zijn vaker ziek.

Kinderen die te dik zijn en te weinig beweging hebben zijn vaker ziek dan kinderen die een “normaal” gewicht hebben, vaker sporten en ouders hebben die bewust kiezen voor een gezonde levensstijl. Ook kinderen hebben gezonde “omega 3,6,9 vettten” nodig. Deze vind je niet in suiker, cola of pizza. De betere omega vetzuren vind je in noten, groenten zoals broccolli, havermout, pinda’s en zaden. Een volkoren boterham eten met pindakaas en komkommer bijvoorbeeld, veel gezonder dan kant en klare ontbijtproducten zoals witte broodjes met jam en suiker. Voldoende fruit en groente eten, is zeker bij jonge kinderen belangrijk. En te veel vlees, kaas en melk. Het is ook bij kinderen in de groei echt niet nodig, ze krijgen ook op andere manieren voldoende voedingsstoffen binnen. Overgewicht bij kinderen is een maatschappelijk probleem. Ouders kunnen door het goede voorbeeld te geven en zelf ook gezond te eten en voldoende bewegen een voorbeeldfunctie voor het kind zijn. Maar ook de juf of meester op school kan het goede voorbeeld geven.

Ziekte voorkomen, het kan met een gezonde levensstijl.

Voorkomen is beter dan genezen, dat is een “gevleugelde uitspraak” die maar al te waar is. Door gezonde voeding en fruit met vitaminen en anti oxidanten te consumeren zullen kinderen minder snel ziek worden. Door ze in de maanden waarin de R zit wat extra vitamine C en D te geven, zal ook een positief resultaat behaald worden. Veel ouders geven kun kinderen in de wintermaanden Echinaforce Forte, een product dat de weerstand helpt verhogen en griep en verkoudheid langer buiten de deur houdt. Een verkoudheidje of griepje is af en toe niet erg. Veel ziek zijn door verkeer eten en een foute levensstijl, het is echt niet nodig. Dikke kinderen met overgewicht worden niet zo geboren. Ze worden zo gemaakt en krijgen vaak het verkeerde voorbeeld van ouders, vriendjes, broers en zusjes.

puur en kuur single wellness banner